Vejledning til refusion af vandspild

Har du haft et stort vandforbrug på grund af et brud på en skjult installation i din bolig, har du mulighed for at søge om refusion af både vandafgiften til staten og vandværkets del af vandprisen. Vandet må ikke være løbet i kloakken.

Ansøg om refusion af vandspild

Det er den som har betalt for merforbruget på ejendommen som skal sende ansøgningen om refusion. Det skal ske så hurtigt som muligt efter bruddet er repareret. Der gives kun refusion til ejendomme med boligformål. Hvis en ejendom benyttes til både bolig og erhverv, laver vi en fordeling af vandforbruget.

Det er kun den ekstra mængde vand, udover dit normale vandforbrug, som du kan få refusion for. Vi udregner dit normalforbrug, baseret på dit gennemsnitsforbrug de sidste 3 år. Ud over dit normale vandforbrug tillægges der en selvrisiko på 300 m3 vand.

Send din ansøgning inden den 15. februar. Så undgår du at få en ekstra stor årsafregning, og alt for høje acontoregninger for det næste år. Afgørelser om refusion af vandafgift fra et privat vandværk kan sendes efterfølgende. 

Det er kundernes eget ansvar at holde øje med sin vandmåler 

Vi anbefaler, at man aflæser sin vandmåler en gang om måneden og noterer sit forbrug ned, så man hurtigt opdager ændringer i forbruget og undgår en overraskende stor vandregning. Det gælder også, selvom om man får fjernaflæst sin vandmåler. 

Læs mere om hvordan du holder øje med dit vandforbrug

Vandafgift

Vi behandler kun ansøgninger for kunder som er tilsluttet Kalundborg Vandforsyning. Får du vand fra et privat vandværk skal du ansøge vandværket om refusion.

Kalundborg Forsyning har aftaler med flere private vandværker om opkrævning af vandafgiften. Så selvom du får en regning på vandforbruget fra Kalundborg Forsyning, skal du stadig ansøge dit private vandværk om refusion.

På Kalundborg Kommunes hjemmeside kan du se hvilket vandværk du får vand fra.

Betingelser for refusion

Vandspildet er forårsaget af et brud på en skjult installation. Vandspildet skal være stoppet så hurtigst muligt efter det er opdaget, og må ikke skyldes uagtsomhed eller manglende vedligehold. Der skal fremlægges dokumentation på at bruddet er repareret af en autoriseret vvs-installatør, og at vandet ikke er løbet i kloakken. Refusionen vil dække merforbruget i forhold til det årlige normalforbrug, tillagt en selvrisiko på 300 m³ pr. boligenhed. Får du ikke refunderet kubikmeterprisen af dit vandværk, kan du heller ikke få refusion hos SKAT på statsafgiften af vandet.

Dokumentation

Får at dokumentere at vandet ikke er løbet i kloakken, kan du tage billeder af stedet hvor bruddet er sket, eller lave en tegning af rummet der viser bruddets placering. Bruddet i din vandinstallation skal være skjult. 

Eksempler på skjulte installationer, hvor der kan søges om refusion:

  • Rør under gulve uden adgang
  • Vandinstallationer inde i vægge
  • Rør indmuret i gulve og vægge
  • Rør i jord mellem bygninger

 

Eksempler på synlige installationer, hvor der ikke ydes refusion:

  • Utæt toilet
  • Varmtvandsbeholder
  • Defekte ventiler i installationer
  • Vandmåler
  • Defekte slanger til opvaske- og vaskemaskiner
  • Utæt sikkerhedsventil
  • Udendørs vandhaner 

Normalforbrug

Vi udregner dit normalforbrug, baseret på dit gennemsnitsforbrug de sidste 3 år. Har der været større ændringer i forbruget gennem de sidste 3 år skønnes normalforbruget af Kalundborg Forsyning.

Regler