Badeforbud

Badeforbud på Kystvejen

Lørdag den 10. juni blev der konstateret en teknisk fejl på styresystemet på pumpestationen ved Kystvejen 80. I den forbindelse rykkede Kalundborg Forsyning ud. Fejlen på pumpestationen har medført en utilsigtede udledning af spildevand i havet.

Dette skete, da pumpestationen ikke pumpede spildevandet væk. Under normale omstændigheder ville pumpestationen udløse en fejlmelding, men dette skete ikke pga. en teknisk fejl. Denne pumpestation er udstyret med en fejlsikring, der sikrer, at hvis spildevandet ikke pumpes videre, vil det udledes i stedet for at løbe tilbage til forbrugernes huse.

Da der er tale om en badestrand, kontaktede Kalundborg Forsyning embedslægen og Kalundborg Kommune. Embedslægen udstedte af forsigtighedsprincip et badeforbud og der blev øjeblikkeligt udtaget prøver af vandet til analyse.

Indtil der er vished om at der ikke er colibakterier i vandet, vil badeforbuddet blive opretholdt. Kalundborg Forsyning har udbedret fejlen på pumpestationen, så den fungerer fuldt ud.

Kontakt

Portrætbillede af William Ejsing

William Ejsing

Presseansvarlig
25 54 83 85