Billede af et vandløb og en stenbro

Grundvandet skal beskyttes bedst muligt

Udtalelse på baggrund af pressemeddelelse fra Danmarks Naturfredningsforening. ”Drikkevandsbeskyttelse slår fejl: Så få boringsområder er blevet beskyttet i Kalundborg Kommune”

Det er Kalundborg Forsynings ambition at sikre grundvandet og områderne nær kildepladserne bedst muligt. I tilfældet hvor man kan indgå en aftale med lodsejere, vil det så vidt muligt altid være forsyningens ønske at overtage ejerskabet og derefter give området tilbage til naturen eller udarbejde miljøvenlige forpagtningsaftaler. Formålet vil således altid være at beskytte grundvandet bedst muligt.

"Vi er heldige i denne forbindelse. En stor del af vores kildepladser er placeret i naturområder, hvor der ikke er behov for at indgå BNBO-aftaler. Dermed ikke sagt, vi ikke indgår BNBO-aftaler med lodsejere, hvis muligheden byder sig, da det er forsyningens politik, vi så vidt muligt ønsker at eje de arealer, hvor vores kildepladser er placeret", siger Hans-Martin Friis Møller, direktør i Kalundborg Forsyning.

I Kalundborg Forsyning overvåger vi vores vandboringer. Det er forsyningens praksis, at denne overvågning foretages hyppigere, såfremt der findes pesticider eller andre miljøfremmede stoffer i vandet.

Kalundborg Forsyning har på nuværende tidspunkt ingen boringer, der forsyner kunder med vand, som overskrider de fastsatte grænseværdier. Skulle det modsatte være tilfældet, vil boringen blive taget ud af drift.

"Det er vigtigt, vi adskiller Kalundborg Kommune fra Kalundborg Forsyning i dette tilfælde. Der er flere små selvstændige vandværker, der har vandboringer, som drives af lokale forsyninger", siger Hans-Martin Friis Møller.

Kontakt

Portrætbillede af William Ejsing

William Ejsing

Presseansvarlig
25 54 83 85