Tegning af en grund med et regnbed

Kalundborg Forsyning besøger Torvet i Ubby

Fredag den 20. oktober får husejerne i Ubby og Jerslev mulighed for at blive klogere på håndtering af regnvand på egen grund og høre mere om, hvordan de kan få tilbagebetalt 26.500 kroner af deres tilslutningsbidrag.

For husejerne i Ubby og Jerslev, der bor i fælleskloakerede områder, er der penge at hente, hvis de går med til at frakoble deres eget regnvand fra den offentlige kloak.

Læs mere om håndtering af regnvand 

Undgå oversvømmelser og forurening

Gennem en længere periode har der været udfordringer med regnvandshåndteringen i Ubby og Jerslev. Udfordringer viser sig tydeligst, når det regner kraftigt. I de tilfælde har afløbssystemet i Ubby og Jerslev svært ved at følge med. Konkret betyder det i tilfælde med meget regn, at det fylder kloakkerne og løber i de nærliggende bassiner, hvorfra der skabes oversvømmelse med en uhygiejnisk blanding af regnvand og spildevand.

Kalundborg Forsyning besøger Ubby den 20. oktober

For at afhjælpe problemerne med regnvand vil Kalundborg Forsyning tilbagebetale 40 procent af husejernes tilslutningsbidrag til afløbssystemet, såfremt man fremover selv vil håndtere sit eget regnvand. Ved at udnytte regnvandet i egen have, er man samtidig medvirkende til at hindre oversvømmelser i sit eget område.

Kalundborg Forsyning besøger Ubby den 20. oktober, hvor husejerne i området kan komme forbi Torvet og høre mere om regnvandshåndtering.
 

Kontakt

Portrætbillede af William Ejsing

William Ejsing

Presseansvarlig
25 54 83 85