Nye spildevandsrør i dit område

Spildevandskloakering er til gavn for miljøet, fordi spildevandsbelastningen til vandløb, søer og hav reduceres.

Dit spildevand afledes på nuværende tidspunkt til din egen samletank eller septiktank som har overløb til dræn, recipient eller lignende.

Det nye kloaksystem vil blive etableret som spildevandskloak, hvilket indebærer, at alt spildevandet fra bl.a. toilet, bad, vask og gulvafløb skal tilsluttes den offentlige kloak. Der etableres ikke et kloaksystem for regnvand og dermed skal regnvandet håndteres som hidtil på egen grund. 

Forundersøgelser inden vi graver

For at sikre, at det nye kloaksystem kan aflede spildevandet fra din ejendom, kan det være nødvendigt, at undersøge placeringen af det interne kloaksystem på din ejendom. Det vil især dreje sig om septik-, trix- eller samletanke. Samtidig vil eventuel kælderkote blive målt.

Vi beder dig hjælpe den landmåler, der foretager opmålingen ved at finde brønde på din grund, som er skjulte under beplantning eller andet. I de offentlige arealer kan det ligeledes være nødvendigt at foretage geotekniske undersøgelser for at afdække jordforhold og grundvandsstand. 

Opmåling og øvrige forundersøgelser på private grunde udføres i henhold til §60 i Lovbekendtgørelse nr. 753 af 25. august 2001 med senere ændringer, ”Bekendtgørelse af lov om miljøbeskyttelse” (Miljøbeskyttelsesloven). 

Det betyder at, enhver berørt grundejer skal tåle de nødvendige undersøgelser på ejendommen, der er nødvendige til gennemførelse af kloakanlægget. Alle udgifter i forbindelse med forundersøgelserne afholdes af Kalundborg Forsyning.

Fotoregistrering

Inden vi går i gang med gravearbejdet, foretager vi en udvendig gennemgang af bygninger og belægninger på din grund for at registrere eventuelle synlige skader. Registreringen skal udelukkende bruges som dokumentation, hvis der i forbindelse med gravearbejdet anmeldes følgeskader på din ejendom. Du behøver ikke at være hjemme når vi laver fotoregistreringen.

Stikplacering

Stikledningen lægges ca. 1 meter ind på din grund, fra skel (der etableres ikke skelbrønde). Hvis du har kommentarer eller ønsker til en anden placering af det nye stik, bedes du kontakte Kalundborg Forsyning.

Kalundborg Forsyning graver i din vej

I anlægsperioden kan der opstå gener for beboerne i området. Der vil være støj fra maskiner, beskidte veje, snævre adgangsveje, blokerede indkørsler mv. Vi vil gøre vores bedste for at begrænse generne mest muligt.

Kalundborg Forsyning sørger for at informere andre relevante parter om anlægsarbejdet, såsom renovation, Post Nord, offentlig transport, vagtcentralen, politi, beredskabet, skoler med mere.

I nogle tilfælde kan det blive nødvendigt at lukke adgangen for kørende trafik i en periode, mens anlægsarbejdet står på. Hvis det bliver aktuelt at lukke vejen planlægges der omkørsel via en alternativ rute. 

Orientering om evt. vejspærring, omkørsel eller ændrede busruter vil blive oplyst i et orienteringsbrev til berørte beboere, og på Kalundborg Forsynings hjemmeside.

Hvad skal du selv gøre?

Du skal kontakte en autoriseret kloakmester, der skal tilslutte dit spildevand til den nye spildevandsledning. Når kloakarbejderne på din egen grund er afsluttede, skal din kloakmester aflevere en tegning til Kalundborg Kommune, Plan, Byg og Miljø, der tydeligt viser de nye kloakforhold på din grund.

Kloakmesterens tegning til Kalundborg Kommune er din dokumentation for at du er tilsluttet det nye offentlige kloaksystem. Såfremt du ønsker at nedsive regnvandet på din grund, skal dette fremgå af kloakmesterens tegning, der afleveres til Kalundborg Kommune. Du bør sikre dig en kopi af tegningerne og den færdigmelding, der er sendt til kommunen.

Hvornår kan du gå i gang?

Vi ønsker at informere dig i god tid, så du kan tage højde for, at du skal have en autoriseret kloakmester til at ændre dit kloaksystem inde på din grund i løbet af den nærmeste fremtid.

Det er en god idé at tage højde for, at der skal laves kloakarbejde på din grund, hvis du f.eks. har planer om en ny indkørsel, terrasse eller en til- eller ombygning.

Derudover har du tid til evt. at forberede finansieringen af din del af arbejdet.

Du har også mulighed for at kontakte Kalundborg Forsyning allerede nu, hvis du ønsker at drøfte særlige forhold på din grund. 

Du skal tilslutte dig det nye offentlige kloaksystem

Når anlægsarbejderne er afsluttede, og vi har etableret ny stikledning til din grund, vil du modtage meddelelse om at tilslutning er mulig.

Du modtager besked fra Kalundborg Kommune, når du skal tilslutte dig den nye spildevandskloak. Først vil du modtage et varsel om påbud om tilslutning, og derefter vil du modtage selve påbuddet.

Har du nogen spørgsmål til dette kan du kontakte Kalundborg Kommune.

Hvad koster det?

Alle udgifter til anlægsarbejder udenfor dit grundskel afholdes af Kalundborg Forsyning. Udgifterne i forbindelse med separering på din egen grund afholdes af dig som grundejer. 

Kontakt din lokale kloakmester for et tilbud. Du skal være opmærksom på, at arbejderne skal udføres af en autoriseret kloakmester. 

Tilslutningsbidrag

I henhold til betalingsvedtægten for Kalundborg Forsyning skal grundejeren opkræves for kloaktilslutningsbidrag, når der foreligger en fysisk tilslutningsmulighed til et offentligt kloaksystem.

Tilslutningsbidraget er på 62.487,50 kr. inkl. moms. pr. boligenhed (2022 takst).
Hvor der i henhold til spildevandsplanen kun kloakeres for husspildevand, betales 60 % af ovenstående tilslutningsbidrag.

For erhvervsejendomme i byzone opkræves tilslutningsbidrag pr. boligenhed, svarende til hver påbegyndt 800 m2 grundareal. Læs mere om priser.

Vandafledningsbidrag

Når din ejendom er tilsluttet det nye spildevandsstik, vil du fremover blive opkrævet vandafledningsbidrag svarende til 55,63 kr. inkl. moms, pr. m3 målt vandforbrug (2022 takst). 

Hvad med din septik/trixtank på din grund?

Når din ejendom er tilsluttet den offentlige kloak, skal du meddele Kalundborg Forsyning at tanken på din ejendom er nedlagt. Derved er du afmeldt tømningsordningen. 

Hvis din kloakentreprise ikke er inkl. en sluttømning kan du bestille en sluttømning hos Kalundborg Forsyning på telefon 59 57 17 00 –tryk 2 for tømningsordning. Ved bestillingen skal du huske at oplyse, at det er en sluttømning, således bliver din ejendom automatisk udmeldt af tømningsordningen.

For en god ordens skyld - Uddrag af byggelovens §12

Stk. 1
Ved fundering, udgravning, ændring af terrænhøjde eller anden terrænændring på en grund skal, uanset om arbejdet i øvrigt er omfattet af loven, træffes enhver foranstaltning, der er nødvendig for at sikre omliggende grunde, bygninger og ledningsanlæg af enhver art.

Stk. 2
Ejeren af en ejendom, som skal sikres efter stk. 1, skal efter kommunalbestyrelsens bestemmelse afholde en forholdsmæssig del eller efter omstændighederne hele udgiften til sikring af hans grund eller bygning, hvis sikringsforanstaltninger er nødvendiggjort af uforsvarlige forhold på hans ejendom eller af, at hans bygnings fundering uanset tidspunkt for opførelsen ikke opfylder bestemmelserne i bygningsreglementet.

Det betyder, at vi regner med, at din ejendom er i orden og er normalt funderet i forhold til jordens bæreevne. Revner i husets ydervægge og sokkel kan skyldes, at der er problemer med fundamentet. Hvis fundamentet eller den jord, som fundamentet hviler på, ikke kan bære husets vægt, kan huset synke sammen og give såkaldte sætningsrevner.

Revner i ydervægge kan også skyldes mange andre ting. Der kan både være alvorlige og mere harmløse årsager til, at de opstår. Hvis dit hus har eller pludselig får store revner, er det en god idé at få en bygningssagkyndig til at vurdere, hvad der er årsag til revnerne, og om der er grund til at gøre noget ved dem.

Tag kontakt til os, hvis du er bekendt med forhold som gør, at der skal tages specielle hensyn til din ejendom ved gravearbejdet.

Er der sket en skade i dit hus eller på din grund i forbindelse med et gravearbejde, skal du anmelde skaden.