Billede indefra varmepumpen

Asnæsværket efterses hen over sommeren

Asnæsværket skal have revision i ugerne 30, 31 og 32. Det er helt normal praksis, forsikrer Flemming Wilson Zinckernagel, Senior Manager for Asnæs- og Kyndby-værket, og fjernvarmekunderne vil med al sandsynlighed ikke opleve nogen ændringer i perioden.

I slutningen af juli og starten af august vil Ørsted udføre revision af Asnæsværket.
"Det er noget, vi gør hvert år. Vi stopper hele flisanlægget og gennemgår alt meget grundigt", fortæller Flemming Wilson Zinckernagel, Senior Manager for Asnæs- og Kyndby-værket.

"I ugerne 30, 31 og 32 vil Kalundborg Forsynings varmepumpe sammen med en eldrevet kedel fra Ørsted levere varmen til alle fjernvarmekunderne. Men det forventes ikke, at kunderne vil opleve nogen forskel", fortæller Christian Voldbjerg Rasmussen, afdelingsleder for drift Energi hos Kalundborg Forsyning.

I de varme måneder forbruges der langt mindre fjernvarme, da varmen primært bruges til at opvarme vand til husholdningen. Derfor kan forsyningens varmepumpe levere mere end tilstrækkelig varme i den forbindelse.

Om renoveringen 
  • Hvert år lukker Ørsted for fliskedlen på Asnæsværket for at gennemgå den. Det kaldes revision.
  • I vinterhalvåret kan varmepumpen fra Kalundborg Forsyning producere cirka 1/6 af den fjernvarme, der er behov for. Om sommeren kan den sammen med et supplement forsyne hele Kalundborg med fjernvarme.

Kontakt

Portrætbillede af William Ejsing

William Ejsing

Presseansvarlig
25 54 83 85