Billede af udgravningen til Fjernkøl- og varmecentralen på Dokhavnsvej

Etablering af ny byggeplads ved Chr. Hansen

Byggeriet af den nye fjernkøl- og varmecentral har i december udført beton- og rørarbejde. Der har derfor været en del betonbiler, der er kørt til og fra byggepladsen. I samme periode har der fortsat været jordkørsel, dog i et mindre omfang end tidligere.

I 2024 går byggeriet af ny fjernkøl- og varmecentral ind i en ny fase.

Ny byggeplads

Byggeriet etablerer en ny byggeplads. I den forbindelse er der indgået aftale om at inddrage Chr. Hansens parkeringsareal ved Sydhavnen. Området bliver afspærret, og derefter fjernes asfalten, således byggeriet kan gå i jorden og påbegynde arbejdet omkring udledningspunktet for havvand.

Mens dette arbejde pågår, kan der risikeres, at der kan forekomme trafikale gener ved Sydhavnen. Det er byggeriets helt klare ambition, at disse skal begrænses i det omfang, det er muligt.

Trafikale begrænsninger af Dokhavnsvej

Enden af Dokhavnsvej (ned mod havnen og lystbådsdokken) er stadig omlagt. Der vil, mens byggeriet pågår, være en omkørsel på grusvej.

Derudover er der visse trafikale begrænsninger på Dokhavnsvej. Disse er ligeledes skiltet ved indkørsel til Dokhavnsvej.

  • Det er ikke tilladt at stoppe langs Dokhavnsvej.
  • Det er ikke tilladt at parkere langs Dokhavnsvej.
  • Kun ærindekørsel er tilladt.
  • Der er en frihøjde på 5,2 meter.

Forberedende arbejde med kølevandsledning

I januar påbegyndes det forberedende arbejde med kølevandsledningen. Ledningen skal føres fra Dokhavnsvej til Novo Nordisk og retur igen. Røret er cirka to meter i diameter, og rørstrækningen er cirka en kilometer. I den forbindelse vil der være en del jordkørsel fra byggepladsen på Dokhavnsvej.

I samme periode vil byggeriet af den såkaldte vekslerbygning for enden af Dokhavnsvej påbegynde.

 

Kontakt

Portrætbillede af William Ejsing

William Ejsing

Presseansvarlig
25 54 83 85