Billede af en person som sidder med en telefon

Information om dit varmeforbrug

Kalundborg Forsyning sender sms’er og opfordrer varmekunder til at holde øje med deres forbrug. I disse måneder stiger varmeforbruget, og Kalundborg Forsyning er forpligtet af lov til at udsende sms’er med kundernes varmeforbrug. Forsyningens direktør håber, at en større bevidsthed om eget forbrug, kan føre til besparelser for kunderne.

Temperaturen falder udenfor, og termostaten skrues op indenfor. Det er en naturlov, når det kommer til fjernvarme. Men som noget nyt vil Kalundborg Forsynings fjernvarmekunder modtage en sms, hvor de har adgang til deres varmeforbrug og data herom. Det er et lovkrav og kunderne får dermed ikke mulighed for at fravælge sms’erne.

Dog håber Kalundborg Forsyning direktør, at kunderne vil udvise samme interesse for deres forbrug, som sidste år, da energipriserne steg.

"Sidste vinter oplevede vi i forsyningen en øget interesse for at holde øje med forbrug, optimering og sparetips på grund af de stigende priser. Vi håber, vores kunder fortsat har den interesse og vil være bevidste om deres forbrug af fjernvarme, så de i sidste ende kan spare sig selv for unødigt forbrug" siger Kalundborg Forsyning direktør, Hans-Martin Friis Møller.

En gang om måneden vil Kalundborg Forsyning sende en sms med et link til sine varmekunder, hvor de bliver ledt til deres data. Disse kan også tilgås via Min Forsyning.

Her kan kunderne se forbrugsudvikling på deres årsregning, og tilmed sammenligne deres forbrug med andres forbrug samt se udviklingen i deres eget.

Spar penge

Kalundborg Forsyning håber, at en øget interesse for eget forbrug vil føre til besparelser for kunderne. Men der er også andre måder, fjernvarmekunderne kan spare penge.

Hvert år oplever Kalundborg Forsyning, at flere kunder ikke har indstillet deres fjernvarmeanlæg korrekt. Det resulterer i, at de ikke udnytter varmen fra fjernvarmen godt nok.

Når fjernvarmevandet løber tilbage til Kalundborg Forsyning, bliver de kunder, der har udnyttet varmen tilstrækkeligt, belønnet. Det kaldes 'motivationsfaktor.'

  • En returtemperatur på under 45°C belønnes med en reduktion i varmeregningen på 3,75 kr. inkl. moms pr. MWh pr. grad under 45°C. Er anlægget indstillet optimalt, kan man sænke returvarmen helt ned til omkring 25°C. En yderligere bonus er en reduktion i belastningsbidraget.
  • Er returtemperaturen derimod højere end 45°C, tillægges der 3,75 kr. inkl. moms pr. MWh pr. grad, over 45⁰C.

Tal opgjort fra i år viser, at 3.140 varmekunder i Kalundborg ikke har deres anlæg indstillet korrekt. Heraf har godt 500 en så høj returtemperatur, de vil kunne se ind i en markant besparelse med et korrekt indstillet anlæg.

Bruger du dine radiatorer korrekt?

Langt de fleste hjem i Kalundborg har et 2-strenget radiatoranlæg (altså at alle radiatorerne i huset er parallelforbundne), og her har Anders Qvist, procesoperatør hos Kalundborg Forsyning, et godt tip til at undersøge, om dine radiatorer kører optimalt.

"Brug alle radiatorer i samme rum og indstil dem ens. Radiatoren fungerer korrekt, når den er varm i toppen og kold i bunden", fortæller han.

Forsyningen opfordrer til, at man søger hjælp hos en autoriseret VVS'er, hvis man skal have sit fjernvarmeanlæg indstillet.

Billede at en termostat på en radiator

Indstil dit fjernvarmeanlæg til årstiden, -og spar penge på din varmeregning. Hvert forår og efterår bør du tjekke dit varmeanlæg og sikre dig, at det er indstillet korrekt til sommer- eller vinterdrift. 

Kontakt

Portrætbillede af William Ejsing

William Ejsing

Presseansvarlig
25 54 83 85