Barn der bader ved stranden

Kalundborg tillader igen badning

I Weekenden blev to strande tæt på Kalundborg by lukket, da det viste sig, at koncentrationen af to bakterietyper – intestinale enterokokker og E.coli – var for høj.

”Når grænseværdierne for blot én af de to typer er for høj, så skrider vi til at fraråde badning. Det var det der skete i weekenden. Badevandet er så blevet testet igen i mandags. Testresultaterne viser, at badevandet igen er rent. Derfor kan vi ophæve restriktionerne. Det er der nok mange der er glade for her i sommervarmen hvor en kølig dukkert kan være tiltrængt,” forklarer kommunikationschef i Kalundborg Kommune, Mad Damkjær. 

Baggrunden for den kortvarige forurening var en defekt pumpe, der er drevet af Kalundborg Forsyning. Fejlen er nu rettet. 

”Vi har foretaget en større teknisk gennemgang af den pumpe, der svigtede og den er fuldt operationel igen. Badeforbuddet blev indført ud fra et forsigtighedsprincip, så ingen skulle blive syge. Derfor er det glædeligt, at alle prøver er kommet tilbage negative,” udtaler Karsten Poulsen, Afdelingsleder for Drift Vand, Spildevand og Renseanlæg hos Kalundborg Forsyning.

Kontakt

Portrætbillede af William Ejsing

William Ejsing

Presseansvarlig
25 54 83 85