Billede af at Høng Hovedgade renoveres

Renovering af kloakken under Høng Hovedgade

Kalundborg Forsyning igangsætter en større renovering af kloakken under Høng Hovedgade. »Vi tilstræber at løse problemerne engang for alle« siger Heidi Braae, projektleder og kloakmester hos forsyningen.

Kalundborg Forsyning fortsætter deres renoveringer af kloakrør i Kalundborg Kommune. Arbejdet med at renovere de gamle rør er omfattende, men forsyningen har set »virkelig gode resultater« med den såkaldte strømpeforing, fortæller Heidi Braae, projektleder og kloakmester hos Kalundborg Forsyning.

"Vi har allerede strømpeforet flere steder og de første data viser os, vi har langt mindre indsivning i kloakken af grundvand, overfladevand m.m., som vi ikke skal rense. Mindre ”rent vand” der havner på vores rensningsanlæg, er en stor besparelse for kunderne", fortæller hun.

Når forsyningen strømpeforer en kloak, foregår det således at man ”forer” den gamle kloak indefra. Det er langt mindre omfattende end at grave den gamle rørledning op og erstatte den med en ny, »dog kan der være lugtgener og trafikale udfordringer i forbindelsen med arbejdet på Høng Hovedgade.

Trafik- og lugtgener kan ikke undgås

Selvom der ikke er et stort gravearbejde i forbindelse med renoveringen af kloakrør under Høng Hovedgade, vil det give trafikale udfordringer.
"Der er tale om en stor ”hovedledning”, der er op til lige knap en meter i diameter, de steder hvor den er størst. Derfor er den maskine, entreprenøren skal bruge, af en anden størrelse end den vi bruger normalt", fortæller Heidi Braae.

Lugtgenerne opstår når foringen i kloakken skal hærdes. Her skydes damp gennem røret, som hærder foringen. "Det kan godt lugte grimt, men det er ganske ufarligt", siger hun.

Det indledende arbejde på Høng Hovedgade er allerede i gang og vil stå på frem til uge 26.

Flere kloakker får nye ”sokker”

Høng Hovedgade er langt fra den eneste kloak, der skal renoveres med strømpeforing. Kalundborg Forsyning arbejder i øjeblikket på Lundevej og Strandvænget i Kalundborg, og mens de projekter snart afsluttes, fortsætter renoveringen følgende steder: Klintedalsvej, Nobisvej og Røsnæsvej. Illerup, Brokkebjerg og op til campingpladsen ved Saltbæk. De projekter forventes færdige i uge 20.

"Udover at renovere hovedledningen, så vælger forsyningen også at tage stikket (ledningen der fører ind til kundernes ejendom red.), det giver klart det bedste resultat", fortæller Heidi Braae.
For yderligere

Kontakt

Portrætbillede af William Ejsing

William Ejsing

Presseansvarlig
25 54 83 85