Billede af en skovl

Fjernvarmebrud giver trafikale udfordringer i centrum af Kalundborg

Et ledningsbrud på en fjernvarmeledning i hjertet af Kalundborg er i den forgangne uge blevet repareret. Arbejdet fortsætter 14 dage frem og Kalundborg Forsyning forventer, det vil give trafikale gener.

I krydset hvor Nygade og Bredgade bliver til Elmegade har det været et ledningsbrud på en fjernvarmeledning. Bruddet har været forsaget af tæring på røret.

"Bruddet i sig selv er ikke omfattende, men når vi er nødsaget til at grave et så centralt sted i Kalundborg, giver det selvsagt udfordringer", fortæller Jan Foss, fjernvarmespecialist, Kalundborg Forsyning og fortæller; "Vi har måtte grave op på tværs af vejen og gør klar til at udskifte rørene. Derefter skal alt dækkes til og vejen skal belægges med ny asfalt".

Hos Kalundborg Forsyning er man udmærket klart over, at Elmegade er en befærdet vej og at dette medfører trafikale gener, men det har ikke været muligt at undgå i denne omgang.

"Ved denne type brud på rør, ved vi først, hvordan vi skal håndtere det, når vi kommer i jorden. Vi forsøger at holde et spor åbent hele tiden, men vi må erkende at trafikken ikke glider lige så nemt på køreplader og en enkelt vejbane, som den gør normalt", siger Jan Foss, fjernvarmespecialist, Kalundborg Forsyning, som håber på forståelse i trafikken.

"Vi har for nuværende en plan om at begge vejbaner skal være farbare i spidsbelastningsperioderne. Altså om morgenen når alle skal på arbejde og i skole, og derefter sidst på eftermiddagen, når de skal retur", siger han slutteligt.

I andre perioder vil forsyningen udføre arbejde og i forbindelse vil der være omkørsel af Nytorv. Projektet skulle efter planen være færdigt om to uger.

Onsdag den 10. april vil Kalundborg Forsyning lukke for fjernvarmen i tidsrummet 8 til 15.30. Det vil kun være kunder i området for ved Elmegade, der vil blive berørt af dette. Alle berørte kunder underrettes direkte via sms.

Kontakt

Portrætbillede af William Ejsing

William Ejsing

Presseansvarlig
25 54 83 85