Rasmus Horn Langhoff, S, Formand for Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget, besøgte Kalundborg Forsyning

Formand for Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget på besøg hos Kalundborg Forsyning

Rasmus Horn Langhoff, S, Formand for Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget, besøgte Kalundborg for at se forsyningens mange projekter og blive klogere på de udfordringer, særligt de store industriforsyninger i landet kæmper med.

En glad og spørgelysten formand for Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget trak i sikkerhedssko, hjelm og den klassiske neongule Kalundborg Forsyningsjakke, lånt til lejligheden, og besigtigede sammen med forsyningens direktion og to bestyrelsesmedlemmer forsynings tekniske faciliteter. Derudover fik Rasmus Horn Langhoff også mulighed for at se et par af de fremtidige projekter, som forsyningen er i gang med at bygge.

"Vi har inviteret Rasmus (red. Horn Langhoff) til Kalundborg, fordi vi havde flere problemstillinger, vi gerne ville rejse for ham som formand for Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget", siger Hans-Martin Friis Møller, direktør i Kalundborg Forsyning, og uddyber helt præcist, hvilke problemstillinger der er tale om.

Rasmus Horn Langhoff, S, Formand for Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget, besøgte Kalundborg Forsyning

Vi forsyner al industrien i Kalundborg, men i de seneste år har vi mødt en del problemer med det, vi kalder atypiske vandselskaber, altså dem, som leverer procesvand til industrien, blandt andet. Lige nu står forældede lov i vejen for drift og fremskridt.

Under besøget drøftede direktionen og bestyrelsen også såkaldte restvarmeprojekter med Rasmus Horn Langhoff.

"Vi mener egentlig, der er tale om en landsdækkende udfordring, hvor varmeselskaber landet over skal blive bedre til at udnytte og bruge overskuds- og restvarme til at lave billig og miljøbevidst fjernvarme til deres borgere, og her vil vi gerne have hjælp af Rasmus Horn Langhoff og de andre politikere", fortæller Hans-Martin Friis Møller og fortsætter.

"Vi efterspørger en 'klog regulering' af danske forsyningsvirksomheder, hvor deres kompetencer udnyttes i langt højere grad. Derudover skal vi skubbe endnu mere til en grøn omstilling sammen og gøre det mere attraktivt at udnytte de synergier, der til tider går til spilde, fx overskudsvarme fra industri og lignende", fortæller Kalundborg Forsynings direktør og slutter.

"Heldigvis oplevede jeg en meget lyttende og spørgelysten Formand for Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget".

Rasmus Horn Langhoff, S, Formand for Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget, besøgte Kalundborg Forsyning

Kontakt

Portrætbillede af William Ejsing

William Ejsing

Presseansvarlig
25 54 83 85